Aplicatii Mobile pentru Business-ul Tau

Aplicatii Mobile pentru Business-ul Tau

Este un fapt! Telefoanele mobile ne ocupa o parte semnificativa din viata noastra. Zilnic, ne verificam telefonul de 150 ori, privim ecranul in total 3 ore si 16 minute iar 7 din 8 minute le petrecem folosind aplicatii mobile. Desi suntem tentati sa criticam noua generatie pentru aceste rezultate, noi insine ne regasim de prea multe ori in statisticile de mai sus.

Daca nu putem sa ne luptam cu aceasta realitate, cum putem valorifica aceasta oportunitate? Poate business-ul nostru sa ocupe o cuanta de timp din acele 3 ore zilnic petrecute de clientii nostri pe telefoane? Raspunsul este DA.

O aplicatie mobila de business, ne va introduce propria afacere in spatiul mobil virtual si ne va oferi oportunitatea de a interactiona cu clientii nostri.

Sa enumeram totusi avantajele pe care le ofera business-ului o aplicatie mobila dedicata.

Branding

Asa cum ne-am obisnuit, recunoastem aplicatiile mobile pe propriile telefoane, nu dupa nume ci dupa iconitele acestora. In momentul in care iconita, contine chiar logo-ul propriului nostru business, castigul de imagine este evident.
Clinetii nostri vor purta permanent in telefoanele lor logo-ul business-ului nostru, care va deveni automat si „scurtatura”. Este cat de aproape de Tattoo Brand se poate ajunge.

Customer Service

Folosind aplicatia mobila, clientii vor intra usor in contact cu business-ul nostru pentru a afla noutati sau a obtine suportul asteptat. Printr-un simplu „Click to Call” clientii vor putea suna numarul de suport fara a mai fi necesar sa caute online informatiile de contact.
In plus, orice informatii relevante pentru „Self Service” vor putea fi incluse succint in aplicatie, astfel evitandu-se aglomerarea apelurilor de suport.

Marketing

Activitatile curente de marketing folosesc canalele traditionale online, dar nici unele din acestea nu sunt dedicate. Fie ca vorbim de paginile web, retelele sociale precum Facebook, newsletter-ele trimise periodic, toate acestea folosesc aplicatii standard nededicate.
Cu aplicatiile mobile de brand, beneficiem practic de un canal de comunicare dedicat intre clienti si business-ul nostru. Si acest canal este cu atat mai puternic cu cat se foloseste functia de „Push Notification”, acele mesaje dedicate, trimise clientilor, care deschid automat aplicatia mobila.

Vanzari

Profitand de canalul dedicat si de acceptul clientilor de a comunica cu business-ul nostru (de ce altfel ar descarca aplicatia ?), vanzarile vor creste prin actiuni specifice de up-sell sau cross-sell promovate prin mesajele de tip „Push Notes”.
In plus, aplicatiile mobile se preteaza perfect pentru programele de loialitate, inlocuind cu usurinta cardurile de plastic cu cele virtuale, rezidente in aplicatii, care se pot actualiza in timp real in functie de interactiunile dintre client si business.
Si sa nu uitam ca noua generatie prefera deja acest canal de comunicare, astfel ca business-ul nostru se va adapta in a-i servi pe acesti noi clienti.

Exclusivitate

Odata ce aplicatia propriului nostru business este descarcata in telefoanele clientilor, vom beneficia de o exclusivitate in optiuni in fata competitorilor nostri. Chiar si atunci cand competitia va oferi propria aplicatie, este putin probabil sa se intample o inlocuire a aplicatiei noastre cu cea noua.

Toate avantajele de mai sus sunt dovedite atata timp cat business-ul nostru nu abuzeaza de permisiunea si increderea acordata de clientii nostri.
De aceea, este esential ca aplicatia sa contina informatii actuale si relevante, operatorii nostri sa raspunda in timp util sau sa apeleze imediat clientii daca nu s-a putut raspunde, sa trimita mesaje de tip „Push Notes” cu o frecventa rezonabila tipului de activitate desfasurat de business-ul nostru, si sa intretina dialogul in vederea implicarii clientilor.

Daca toate conditiile de mai sus sunt indeplinite, atunci succesul aplicatiilor mobile pentru business este garantat.